Laks med teriyakinudler

Middag

laks-med-teriyakisaus

Vi må bli flinkere til å spise mer fisk de fleste av oss og løsningen er å tilberede den på nye måter. Jeg klarer ikke mer trukken torsk, overkokt potet og raspede gulrøtter. Unnskyld mamma men du traumatiserte meg for jeg kommer aldri til å lage det igjen. I denne oppskriften pleier jeg å bruke villlaks som jeg beholder en rå kjerne på under steking slik du kan se på bildet.

Ingredienser

middag for to:

300 gr fersk laksefilet

200 gr nudler

150 gr brekkbønner eller sukkererter

en halv rød paprika i biter

en rødløk i tynne skiver

tre spiseskjeer teriyakisaus

en spiseskje lys soyasaus

en liten håndfull pinjekjerner

litt frisk hakket koriander eller vårløk

oliven- eller hvitløksolje til steking

Krydre laksefiletene med salt og pepper og stek de gylne i en panne med litt olivenolje. Ikke stek den helt gjennom og legg fisken til side på en tallerken.

Fres brekkbønner eller sukkererter og løk i en dyp panne eller wok med litt olje, tilsett løk og paprika og stek videre i noen minutter til løken har falt litt sammen. Brekkbønnene skal fortsatt ha litt bit i seg så ikke stek de for lenge. Tilsett reddik i skiver, nykokte nudler, teriyakisaus, soya og pinjekjerner og vend alt lett sammen. La det bli gjennomvarmt.

Anrett nudlene med laksfileten flaket på toppen og avslutt med et dryss av frisk koriander eller vårløk og noen ekstra pinjekjerner.