Kyllingsuppe med orzo

Middag

kyllingsuppe-med-orzo

I denne suppen bruker vi orzo som er en liten pastatype formet som riskorn. Får du ikke tak i det kan du bruke den minste typen makaroni du finner. Jeg tror at når italienske menn føler at verden går de i mot – når pastaen er overkokt, scooteren er tom for bensin, kjæresten har slått opp og det ikke finnes flere knallhvite strøkne skjorter i skapet – så er det bare mammas kyllingsuppe som vil gjøre alt godt igjen. Dette er ren medisin i en bolle. 

Ingredienser

en hel rå økologisk kylling

250 gr rå kyllingvinger

en stor hakket gulrot

en finhakket stangselleri

to grovhakkede løk

fire kvister bladpersille

fem hele sorte pepperkorn

havsalt etter smak

125 gr kokt orzo eller makaroni

Legg den hele kyllingen og kyllingvingene i en stor kjele. Fyll på med kaldt vann og kok opp. Skru ned temperaturen og kok kyllingen i ca. 30 minutter. Skum av fettet som legger seg på overflaten.

Tilsett grønnsakene sammen med persillen, pepperkornene og saltet. La det småkoke i vel 1 1/2 time og fyll på med mer kokende vann om nødvendig for å dekke fuglen.

Dra kjelen av platen og fisk opp kyllingen og vingene. Fjern skinn og bein og del kjøttet i fine biter. Tilsett kjøttet tilbake i suppen, smak til med havsalt og pepper og tilsett nykokt orzo til slutt. Server med et dryss frisk persille.