Kyllinglår Notre-Dame de la Nativite

Middag

kyllinglar-provencal

Vence er en idyllisk liten middelalderlandsby med vel 16 000 innbyggere. Den ligger på et høydedrag mot Baou-fjellene med utsikt mot Middelhavet. Byen er en av de få franske byene som fortsatt kan vise frem gamle intakte bymurer og vindelbroer som kan spores tilbake til lenge før år 16. f. Kr. da romerne inntok byen. Denne oppskriften kommer fra en liten lokal cafè, men er typisk for hele regionen med sjenerøs bruk av friske urter og den uunværlige sitronsaften kombinert med olivenolje. Retten har fått sitt navn etter byens vakre katedral bygget i det 4. århundre. Til denne retten anbefaler jeg stekte poteter, grønne erter og min herlige soppsaus med sus i serken.

Ingredienser

rå kyllinglår

marinade til fire eller fem lår:

en dl valig olivenolje

to spiseskjeer friskpresset sitronsaft

en teskje sort nykvernet pepper

en teskje finhakket frisk rosmarin

en teskje finhakket frisk timian

en teskje finhakket frisk oregano

en spiseskje frisk hakket persille

havsalt etter smak

Pisk sammen alle ingrediensene til mariaden og legg kyllinglårene i en tett plastpose eller ziplock-pose. Hell over mariaden og la kyllinglårene ligge i minst fire timer eller over natten i kjøleskap.

Sett ovnen på 200 °C og kle en liten langpanne med aluminiumsfolie. Legg kyllinglårene i langpannen med skinnsiden ned og hell litt av marinaden “oppi” lårene. Stek de i 30 minutter, skru ovnen opp til 225 °C, snu dem, hell over resten av marinaden og stek de i 30 minutter til.