Kyllingburgere

Middag

kyllingburger

Ingenting er som en skikkelig burger og når du bruker kylling så blir de både sunnere og lettere. Disse har god smak av chili og sennep og du kan bruke chilipasta med den styrkegraden du vil eller tilsette frisk finhakket chili. Selv liker jeg å bruke Sambal Olek som har en passende styrke for den gir et lite kick uten å dominere fullstendig. Denne cocktaildressingen er nydelig til og kjør på med masse frisk salat, skivet tomat og gjerne avocado skåret i løvtynne skiver eller topp med sprø løkringer for litt god crunch.

Ingredienser

gir seks burgere:

600 gr kyllingkjøttdeig

en teskje Sambal Olek eller en halv finhakket frisk rød chili

en spiseskje Worchestershiresaus

et egg

en kvart teskje Colmans mustard (sterk engelsk sennep)

en finhakket rødløk

ti skiver finhakket sylteagurk

havsalt og sort pepper etter smak

en halv teskje paprikapulver

en halv teskje tørket oregano

to spiseskjeer brødkrumme eller panko

Begynn med å røre kjøttet seig sammen med saltet. Tilsett de øvrige ingrediensene og miks alt godt sammen og la farsen stå kaldt i kjøleskapet i noen timer. Form ut seks burgere og stek de pent gylne i pannen med litt olje og smør. Legg de deretter over på en stekeplate kledd med aluminiumsfolie.

Sett ovnen på 150 °C og etterstek burgerne i ca. 20 minutter. De må være helt gjennomstekte før servering. Anrett burgerne i brød sammen med friske grønnsaker og dressing servert separat.