Kylling Tori to Piman no Itame ni

Middag

kylling-tori-pimam

Rette er en rask og enkel kyllingrett som kun krever ris eller nudler som tilbehør. I Japan brukes begrepet over ris om svært mange gryteretter og wokretter av denne typen hvor sausen i woken absorberes av tilbehøret og gir den ekstra god smak. Det som gjør denne retten til noe utenom det vanlige er bruken av rødvin og om du ønsker en tykkere saus kan du jevne den med litt maisenna.

Ingredienser

middag for to:

400 gr kyllingfilet i tynne strimler

en stor finhakket løk eller rødløk

en spiseskje finhakket hvitløk

en dl rødvin

en dl lys soyasaus

friske timianblader

en grønn paprika i strimler

en rød paprika i strimler

to spiseskjeer solsikkeolje til steking

ris eller nudler til servering

gulrøtter og agurk i juliennestrimler til servering

Skjær kyllingen i jevne biter. Miks sammen løk, hvitløk, rødvin, soyasaus og timian i en bolle og mariner kyllingen i dette en liten stund. Rens og skjær paprikaen i tynne strimler så den er klar.

Varm opp halvparten av oljen i en wok og brun kyllingen godt på alle sidene men husk å ta vare på all marinaden. Skru så ned varmen og stek videre til kyllingen er gjennomstekt. Ta den ut av woken og legg til side.

Tilsett resten av oljen og fres paprikaen raskt, det skal fortsatt være endel bit igjen i den så ikke stek de for lenge. Tilsett kyllingen tilbake i woken og hell marinaden over. Kok opp og la det boble en liten stund før servering så sausen reduseres og kyllingen blir gjennomkokt.