Kylling Tikka Masala चिकन टिक्का मसाला

Middag

kylling-tikka

Alt denne curryen krever er et kvarters innsats kvelden før den skal spises. Selve retten lager du på omtrent like lang tid som risen trenger på å koke og dampe seg tørr, så her er alt ferdig samtidig. Tikka Masala blir av mange sett på som britenes egentlige nasjonalrett. Det er kanskje ikke så rart i og med at britene styrte store deler av India allerede fra 1612 og etterlot seg både utdanningsinstitusjoner, et solid veinett og ikke minst jernbanenettverket som nok er sett på som den største «gaven» den britiske kolonimaken etterlot seg før de pakket sammen i 1947. I dag er Indian Railways verdens største arbeidsplass med ca. 1,6 millioner ansatte og hvert år transporterer de over fem milliarder passasjerer.

Ingredienser

marinade til kyllingen:

en halv frisk rød chili uten frø

et fedd hvitløk

en tommelstor bit frisk ingefær

en spiseskje nøytral olje

en klype paprikapulver

en halv spiseskje Garam Masala

en teskje tomatpurè

en liten håndfull friske korianderstilker

400 gr kyllingfilet i terninger

——

til curryen:

en rødløk i skiver

en halv rød paprika i strimler

en halv grønn paprika i strimler

en klype malt kanel

en klype malt koriander

en klype gurkemeie

en boks (400 gr.) grovhakkede plommetomater

en dl yoghurt naturell

en dl kremfløte

frisk hakket koriander til servering

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en prosessor eller med en stavmikser. Skjær opp kyllingen og ha den i en bolle. Hell over marinaden og bruk to spiseskjeer til å mikse alt godt sammen. Dekk bollen med to lag plastfolie eller et lag folie hvis bollen har lokk og la kjøttet marinere natten over i kjøleskap.

Finn frem en dyp stekepanne eller en liten gryte og varm oljen. Fres løk, paprika og krydder i noen minutter, skru ned varmen og la det småputre i vel 10 minutter, tilsett de hakkede tomatene og tipp deretter i kyllingen. La alt koke i 15-20 minutter til kyllingen er ferdig. Del en bit i to for å sjekke.

Tilsett yoghurt, fløte og hakket frisk koriander og smak til. Server curryen over dampet ris og gjerne med naan til. Du kan også toppe med agurk, rødløk, koriander og salte cashewnøtter slik jeg har gjort på bildet.