Kylling Stroganoff med spätzle - lille spurv

Middag

Stroganoff må være en av mine absolutte favorittgryter men jeg har som oftest bare laget den med biff- eller elgkjøtt. Jeg fikk engang servert kylling Stroganoff og kjøttet var så tørt at det nesten var umulig å svelge så hele ideen om å forsøke dette selv bød meg i mot. Men så kom jeg over en beskrivelse av en Stroganoff i et blad som gav meg lyst til å prøve kyllingvarianten en gang til etter litt prøving og feiling ble oppskriften slik som du ser her. Du kan gjerne servere denne retten med mandelpotetmos, stekte poteter eller lage en god grønn salat til. Ris passer også godt til dette siden det er en rett med litt saus i seg.

Ingredienser

400 gr kylingfilet eller lårkjøtt i strimler

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje søt spansk røkt paprika (pimenton)

vanlig olivenolje til steking

to medium store løk i skiver

to fedd revet hvitløk

en grønn eller rød paprika i tynne strimler

150 gr fersk sjampinjong

en dl hvitvin eller tørr vermut

to dl god og sterk kyllingkraft

omlag fire spiseskjeer seterrømme eller kremfløte

en håndfull hele sukkererter

frisk hakket persille

200 gr kokt spätzle eller knekt spaghetti

litt smør til steking av spâtzlen

Skjær kyllingen i tynne strimler og miks den sammen med røkt paprika, havsalt og pepper. Fres den gyllenbrun men ikke gjennomstekt i en dyp panne med olivenolje og legg den til side på en tallerken. Kok ferdig spätzlen og legg den til side.

Fres løk, hvitløk og paprika blankt og mykt i pannen. Tilsett soppen i båter når det har gått noen minutter og la de steke seg lett gylne. Hell på vin og la den koke nesten helt inn før du tilsetter kyllingkraften. Kok opp og la den redusere seg ned noe. Pisk inn rømme eller fløte og smak til sausen med litt mer havsalt og pepper. Tilsett kyllingen tilbake i pannen og ha deretter i sukkerertene. La alt bli gjennomvarmt og sjekk at kyllingen er ferdig. Smak til med havsalt og pepper på nytt. Rør i persillen.

Stek den førkokte spätzlen gyllenbrun og sprø i en liten panne tilsatt smør og anrett det hele sammen i en dyp tallerken. Dryss gjerne over litt ekstra persille og en liten klype paprika for litt ekstra farge.