Kylling Piri-Piri med spinat-couscous

Middag

kylling-piripiri

Denne kyllingretten som folk flest kanskje forbinder med Portugal er opprinnelig fra landene Angola og Somalias hovedstad Mogadishu. Men som tidligere portugisiske kolonier ble retten bragt til Europa og i dag er den sett på om en av Portugals nasjonalretter. Du kan fint lage dette med hel kylling, det du da kan gjøre er å knekke brystbenet og skjære den slik at du kan brette den helt ut som en sommerfugl, tre den på spidd og grille den under regelmessig pensling med marinaden. Her serverer jeg den med en frisk og god couscousrett.

Ingredienser

fire til seks rå kyllinglår

seks spiseskjeer vanlig olivenolje 

havsalt og sort pepper etter smak

en kvart teskje knuste chiliflak

en teskje knuste Piri-Piri chili

en teskje røkt spansk paprika (pimenton)

en teskje tørket oregano

tre knuste fedd hvitløk

en bit knust frisk ingefær

litt sukker for balanse

en spiseskje rødvinseddik

——

spinat-couscous:

250 gr couscous

150 gr fersk spinat

en liten finhakket salatløk

en liten squash

litt vanlig olivenolje til steking

en håndfull cherry- eller perletomater

havsalt og sort pepper etter smak

to spiseskjeer smør

saften av en halv sitron

to klyper røkt spansk paprika (pimenton)

litt finhakket frisk oregano og timian

Kjør sammen alle ingrediensene til marinaden og smak den til med sukker og eddik. Den skal være sterk men ikke sur eller bitter. Legg i de rå kyllinglårene og la de marinere seg i minst 4 timer eller natten over.

Sett ovnen på 200 °C og kle en langpanne med aluminiumsfolie. Stek kyllingen i 30 minutter med skinnsiden ned før du snur de med skinnsiden opp og gir de 20-30 minutter til. Skinnet skal ha noen svidde flekker, det er sukkeret i marinaden som gjør dette og det smaker ekstra godt.

Tilbered couscousen slik det står på pakken og tilsett smør, havsalt, pepper og røkt paprika. Stek biter av squash i varm panne med litt olivenolje, havsalt og pepper og bland inn de friske grønnsakene, sitron og urter og vend alt lett sammen. La det stå i noen minutter før servering.