Kylling Marsala med romano- og avocadosalat

Middag

kylling-marsala

Hvis du liker saftig kylling, lekker saus og frisk salat er dette retten for deg. marsala er en sterkvin fra Itala/Sicilia som er svært populær i matlaging men også som drikke. Den har en utpreget smak av tørket frukt og brunt sukker og gir sauser en nydelig fruktig smak. Den er meget holdbar og jeg har stort sett alltid en flaske stående sammen med andre nødvendigheter som god olivenolje og vellagret balsamico. Jeg er ikke verdens største snobb men noen godsaker på flaske vil jeg si at jeg har behov for. Det gjør det mye lettere å få til de gode smakene uten at du må gjøre så mye. Kall det gjerne litt dekadent latskap.

Ingredienser

middag for to:

to jevnt store kyllingbrystfileter

havsalt og sort pepper etter smak

halvannen spiseskje smør

halvannen spiseskje hvetemel

en stor skrvet banansjalott

et fedd hvitløk i skiver

fem kvarterte ferske champignioner 

2 1/2 dl kyllingkraft

to dl Marsala

en halv dl kremfløte

frisk finhakket persille

----

et lite hode romanosalat

50 gr grønne erter

en moden avocado

e.v. olivenolje, god balsamico, havsalt, sort pepper og krutonger

Stek kyllingfiletene lett gylne i smør og krydre de godt med havsalt og pepper under steking. Legg de over i en ildfast form og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på den ene fileten. Etterstek de i oven ved 180 °C til kjernetemperaturen når 68 °C. Mens den er i ovnen freser du sjalottløken i den samme pannen og når den er myk rører du inn hvitløken og lar den frese seg myk. Legg løken over på en tallerken og fres deretter soppen. Tilsett litt mer smør i pannen om nødvendig.

Tilsett smøret til sausen i pannen og la det smelte, dryss i hvetemel og rør godt, la det koke i et minuttstid og pisk inn kyllingkraften gradvis. Kok opp og rør inn Marsala, la sausen koke i omlag syv minutter og tilsett fløten. Smak til med havsalt og pepper og rør inn sopp og løk. 

Miks sammen alle ingrediensene til salaten og avslutt med avocado og krutonger. Anrett salat og kylling på to tallerkener og øs over varm saus. Gi retten et dryss persille før servering.