Kremet soppsuppe

Middag

kremet-soppsuppe

I denne suppen kan du bruke akkurat den soppen du får tak i. Har du tørket sopp på glass kan du fint bruke det også men pass på litt hvis det er mange kantareller så de ikke helt overtar smaken fra de andre soppene i suppen. Forsøk steinsopp, champignion, portobello, tørket kinesisk sopp eller shitake. Her kan du fråtse i det du liker og ønsker å prøve ut. Bruker du tørket sopp må de bløtlegges en god halvtime i kokende vann før bruk og bruk noe av vannet soppen har ligget i som erstatning for kraften.

Ingredienser

gir fire middagsporsjoner:

to spiseskjeer vanlig olivenolje

to finhakkede løk

et knust fedd hvitløk

400 gr blandet sopp

20 gr smør

en drøy liter grønnsak- eller kyllingkraft

havsalt og sort pepper etter smak

en dl kremfløte

litt revet muskatnøtt

en liten håndfull finhakket gressløk

en liten håndfull finhakket persille

Tilsett olivenoljen i en dyp panne og fres løk og hvitløk til den er myk men ikke har tatt farge. Skjær opp noe av soppen i fine skiver og legg til side og finhakk mesteparten resten. Tilsett smør og finhakket sopp i løken og rør det godt sammen. La det steke i noen minutter til soppen har fått en pen gyllen farge.

Hell på kraften, kok opp og la det småkoke i omlag fem minutter. I en annen panne freser du soppen du har skjært i tynne skiver i litt smør inntil de er pent brune og legg de til side.

Kjør suppen jevn i en blender, hell den tilbake i kjelen og smak den til med fløte, muskat, salt og pepper. Anrett suppen med den pent oppskårede soppen som garnityr og avslutt med en dryss av finsnittet gressløk og persille.