Koreansk broccoli & kylling med hot agurksalat

Middag

koreansk-kylling-broccoli

Slangeagurk er godt til mye mer enn brødskiven. Her bruker jeg den i en skkkelig velsmakende og hot salat med smak av chili og sesam. Hovedretten er en koreansk variant av en kinesisk take-away klassiker og sammen med ris får du en komplett middag med masse smak. 

Ingredienser

to til tre kyllingbrystfileter

druekjerneolje eller annen nøytral olje til steking

marinade:

fire spiseskjeer lys soyasaus

fire spiseskjeer mørk soyasaus (ketjap)

en spiseskje revet hvitløk

en spiseskje frisk revet ingefær

en finhakket grønn chili

en teskje chiliflak

en spiseskje brunt sukker

en spiseskje mild honning (akasie)

----

en broccoli i små buketter, dampet lett mør 

en porsjon koreansk agurksalat

ris til servering

Pisk sammen alle ingrediensene til marinaden i en plastbolle med tilhørende lokk. Bank ut kyllingfiletene til de får en jevn tykkelse og legg de over i bollen. Se til at alt blir dekket og sett bollen kaldt i noen timer for marinering. 

Sett over vann til risen og bruk gjerne en dampkurv (bamboo-steamer) til broccolien. Sett en romslig panne på medium varme og hell i oljen. Varm dem opp til medium varme og legg i kyllingen. La den ligge i fred i minst fem minutter før du snur den første gang. Når den har fått en fin stekeskorpe på begge sider heller du over restene av marinaden fra bollen og koker den opp. Mens kyllingen gjør seg ferdig lager du agurksalaten etter denne oppskriften

Legg opp ris og kylling, legg broccolien over kyllingen og øs over litt av sausen fra pannen. Legg opp agurksalaten ved siden av og server.