Konkylier (conchiglie) med søte erter, chili og reker

Middag

Dette er en genial og velsmakende rett som kun lages med ting fra kjøkkenskap, kjøleskap og ikke minst- fryseren. Derfor er den perfekt for de dagene du ikke har tid til å stikke innom butikken og heller ikke har tid (eller ork) til noe svært tidkrevende. Denne smaksrike oppskriften er fra Jools Oliver.

Ingredienser

en raus porsjon for to:

300 gr pastakonkylier (conchiglie)

fire fedd hvitløk i tynne skiver

en finhakket rød chili m/frø

god e.v. olivenolje

200 gr frosne og kokte økologiske reker eller scampi

200 gr frosne grønne erter

en toppet spiseskje tomatpuré

en liten håndfull fersk revet parmesan

havsalt og sort pepper etter smak

Sett over en romslig kjele med lettsaltet vann til pastaen og finn frem en dyp panne. Tilsett noen spiseskjeer olivenolje i pannen og tilsett deretter skivet hvitløk og finhakket chili. La det frese lett men se til at du ikke brenner hvitløken. En lett gyllen farge er det beste. Når vannet koker dropper du i pastaen.

Når hvitløken og chilien har frest litt tilsetter du reker og erter rett fra fryseren. Ikke tin noe av dette på forhånd, det eneste du oppnår er tap av smak. Tilsett også tomatpureen samt noen spiseskjeer av kokevannet fra pastakjelen så du får litt fuktighet i pannen mens rekene varmes opp. Når de er gjennomvarme krydrer du sausen til din smak med havsalt og pepper.

Ta ut en liten kopp av kokevannet fra pastaen før du heller av alt vannet. Dropp pastaen over i pannen og miks lett. Tilsett så mye av kokevannet du trenger for å smøre pastaen så den ikke lengre er tørr. Dryss over parmesan, gi alt en siste miks og fordel den i dype serveringsboller.