Kimchipannekake :: Kimchijeon

Middag

kimchipannekake

Man kan lage mye godt med koreansk kimchi og dette er populær mat. Det er enkelt, billig og raskt og du kan toppe pannekaken med det du har av kjøtt eller grønnsaker. Legg merke til at pannekaken lages uten egg. Å lage sin egen kimchi er både enkelt og gøy og ingrediensene er lette å få tak i for de aller fleste. Den gode norske sommerkålen er perfekt til dette formålet. 

Ingredienser

til en pannekake:

2 1/2 dl kimchi, grovhakket

tre spiseskjeer lake fra kimchien

to spiseskjeer finhakket løk

en halv teskje havsalt

en halv teskje sukker

1,25 dl hvetemel

en halv dl vann

nøytral olje til steking

Grovhakk kimchien og ha den over i en bolle. Tilsett alle de øvrige ingrediensene i bollen og bland det godt sammen. Juster med litt mer vann om røren virker for tørr.

Varm opp pannen til litt over medium og tilsett nok olje til at bunnen dekkes av et tynt lag. Ha i all røren og spre den utover så den mer eller mindre dekker pannen. La den ligge i fred til den har dannet en god stekeskorpe før du flipper den første gang. Den skal være pen gyllen og sprø. Stek den på andre siden før du flipper den over en gang til og gir den et ekstra minutt på den andre siden før du sklir den over på en passende tallerken.

Topp med vårløk og feks. stekt kyllingkjøtt, pulled pork eller friske grønnsaker om du vil holde det vegetarisk og server straks.