Kimchiburger med bacon, Srirachamayo & løkringer

Middag

Hvorfor ikke ta litt en din egen hjemmelagede kimchi og lage en sterk og god burger etter amerikansk modell. Ideen fikk jeg fra et burgersted i L.A. byen med den høyeste andelen koreanere på det amerikanske fastlandet. Burgere er også en slik type rett men kan variere såpass mye at man nesten aldri kan gå lei. 

Ingredienser

til to burgere:

400 gr ferskmalt kjøttdeig

havsalt og sort pepper etter smak

en eggeplomme

----

en dl hakket kimchi

en halv finhakket løk

en spiseskje nøytral olje til steking

fire skiver Jarlsberg eller burgerost

fire tynne skiver bacon, sprøstekt

grønn salat

to spiseskjeer majones blandet med en teskje Sriracha og frisk lime etter smak

to burgerbrød, lett ristet

løkringer  og ketchup til servering

Arbeid kjøttet sammen med havsaltet til det blir litt seigt og tilsett pepper og eggeplomme. Jobb det sammen til en fast masse. Min erfaring er at hendene er det beste verktøyet for denne jobben. Form ut to jevnt store burgere, dekk de med plastfilm og sett de kaldt i en times tid. Da blir de litt fastere og dermed lettere å steke. 

Rør sammen majonessausen og sett den kaldt inntil burgerene skal monteres. 

Grovhakk kimchien, finhakk løken og stek de på pannen ved medium varme med litt olje. Den skal kun lunes, ikke sprøstekes eller ta farge. Stek baconet og hold det varmt i ovnen. Skjær osten i skiver. 

Lag løkingene etter oppskriften og hold de varme og sprø på rist i ovnen

Stek burgerne i en grillpanne og legg på osten når de nesten er helt ferdige. Sett de under grillen i ovnen så osten smelter.

Bygg opp burgerene ved å først spre dressingen på brødet, deretter salaten og burgeren, topp med bacon og kimchiblandingen fra pannen, så toppen av brødet og server straks med varme løkinger og ketchup.