Kikertstuing med chorizo

Middag

kikertstuing

Jeg elsker chorizo. Disse spanske pølsene som er spekket med rød paprika som avgir en nydelig olje når de blir stekt. De kommer i to varianter, den typen man lager mat med, slik som i denne oppskriften, og den spekede varianten som skjæres i tynne skiver og serveres som tapas. Den er også kjent under navnet emputido og stammer fra den iberiske halvøya, dvs. Portugal & Spania. Dette er en veldig stor porsjon, så skal du servere færre enn fire personer ville jeg halvert oppskriften. Oppskriften er opprinnelig fra Nigel Slater, men omarbeidet av Nigella Lawson.

Ingredienser

to spiseskjeer vanlig olivenolje

50 gr spaghetti knekt opp i små lengder

en halv kilo bulgur

en teskje malt kanel

to teskjeer havsalt

en liter kokende vann

to til tre laurbærblader

350 gr chorizo i skiver og deretter delt i to

fire spiseskjeer tørr sherry

100 gr tørkede aprikoser klippet i strimler

to bokser (800 gr.) avrente og skylte kikerter

to bokser (800 gr.) knuste tomater og to dl vann til å skylle ut boksene

havsalt og sort pepper etter smak

finhakket koriander eller persille til garnering

Finn frem en dyp panne og varm oljen, stek den knekte spaghettien til den såvidt begynner å ta litt farge og tipp deretter inn bulguren. Rist den lett så den også får litt farge. Tilsett kanel og salt og rør dette godt inn, hell deretter på vann. Tilsett laurbær og kok opp. Sett på lokket og la den koke i vel 1femten minutter til alt vannet er absorbert.

Har du en ildfast serveringsbolle så varm den i ovnen ved 150 °C. Stek chorizoskivene i en egen liten panne og la de bli lett gylne, tilsett sherry og la den koke inn. Tilsett aprikos og kikerter sammen med tomater og vann. La dette koke inn i fem til ti minutter. Smak til med salt og pepper.

Bland dette sammen med bulguren og bruk to gafler for å mikse alt godt sammen i serveringsbollen. Dryss på litt hakket koriander før servering.