Kikertpannekake med spinat og løk

Middag

kikertpannekake-spinat-lok

Kikertmel er i seg selv så rikt på protein at du kan lage pannekaker uten annen tilsetning enn vann og litt havsalt for å lage de på absolutt enkleste vis. Her tilsetter vi mye mer smak og en stor luftig pannekake som dette med topping er faktisk en full middagsporsjon. Server gjerne en skål suppe til. Pannekaken i seg selv smaker som en deilig fersk lefse og er noe ganske annet enn tradisjonelle pannekaker laget på hvetemel, melk og egg. Det kan være litt vanskelig å flippe den de første gangene men som alt annet her i verden må du bare øve deg. 

Ingredienser

to store pannekaker:

to finsnittede vårløk

en kvart finhakket rød paprika

2 1/2 dl kikertmel (gramflour)

to klyper hvitløkspulver

havsalt og sort pepper etter smak

en halv teskje bakepulver

en klype (eller to) røde chiliflak

2 1/2 dl vann + fire spiseskjeer vann

----

250 gr fersk spinat

terninger av bakt gulrot

en stor rødløk

litt smør og olje til steking

Finhakk vårløk og rød paprika og ha de over i en liten bolle. Skyll spinaten godt under rennende kldt vann og la den over iden er i en wok eller en kjele og damp den i noen få minutter inntil den har falt sammen. Kutt løken i tynne skiver og fres den blank og gyllen i litt smør og olje. Du akn også bake den i ovnen sammen med gulroterningene.

Ha kikertmel, hvitløk, havsalt, pepper og chiliflak i en bolle og bland det godt sammen. Tilsett vannet og bruk en ballongvisp så du får mye luft i røren som gir den mange små luftbobler. Rør inn vårløk og paprika til slutt og hell røren i et litermål så du ser hvor mye ferdig røre du har. 

Varm opp en stor teflonpanne (jeg bruker den største jeg har på 25 cm) for å lage to store pannekaker. Varm opp pannen godt og sjekk med noen dråpr vann at den er varm nok. Tilsett to til tre spiseskjeer vanlig olivenolje og drei på pannen så oljen fordeles. Hell i halvparten av røren og drei på pannen eller bruk baksiden av en spiseskje til å fordele røren utover. Stek pannekaken i fem til seks minutter og la den ligge i ro. Bruk en spatelkniv eller en stekespade til å se på undersiden og sjekk at den er fast nok til å snus uten at den brekker. Stek den i fem minutter på den andre siden og skli den over på en passende tallerken og topp med dampet spinat, gulrot og løk. Jeg liker også litt sterk saus oppå som feks. Cholula eller salsa.