Katsunudler med Nobashi (strukkede reker)

Middag

katsunudler

På japansk betyr katsu et stykke av enten kylling eller svin og det er en kortform av ordet katsuretsu. Dette begrepet brukes om en rekke forskjellige retter men dette er en av de mest kjente, og det er en smakfull nudelsuppe med sprøstekt svinekjøtt, nobashi, friske grønnsaker og karakteristisk dashi smaksatt med soya og sesamolje. 

Ingredienser

nok for to:

to medium store utbenede svinekoteletter

et sammenpisket egg

havsalt og sort pepper

to toppede spiseskjeer hvetemel

100 gr pankosmuler (japanske brødsmuler)

solsikkeolje til steking

——

en stor gulrot i tynne remser

100 gr friske sukkererter

200 gr kokte udonnudler 

syv dl kokende varm dashikraft (dashi kjøpes i asiatiske forretninger)

soyasaus, sukker og sesamolje til justering av smaken

----

seks store rå økologiske reker, renset og preparert

en pakke tempuramix

solsikkeolje til steking

Kok nudlene ferdige i usaltet vann og la de renne av seg. bruk et juliennejern til å kutte tynne strimler av gulroten og skyll sukkerertene godt under rennende kaldt vann.

Hell nok olje i pannen til at det står omlag to cm. opp på kantene og ben ut kotelettene. Skjær vekk fettranden og bank de ut. Ha hvetemel på en tallerken, sammenpisket egg på en annen og panko på den tredje. Vend kotelettene først i hvetemel, så i egg og til slutt i panko. Legg de over i den varme oljen og stek de pent gylne på begge sider. Pass godt på varmen så du ikke brenner paneringen.

Dypp de preparerte rekene i tempurarøren og friter de gylne. Legg det til avrenning på kjøkkenpapir. Friter også gulrøttene på samme måte i små nøster. 

Bland ut dashi og vann etter anvisningene på pakken og kok opp. Smak til med soya, sukker og sesamolje inntil du har en sur-søt og lett syrlig smak

Finn frem en dyp tallerken eller vid suppebolle og anrett nudlene i bunnen, kutt koteletter i tynne strimler og legg den oppå i et stykke og øs suppekraft over nudlene. Legg på sukkererter og tempuragulrot og server straks med nobashi ved siden av.