Katsu-suppe med udon og gulrot

Middag

katsu-suppe

På japansk betyr katsu et stykke av enten kylling eller svin og det er en kortform av ordet katsuretsu. Dette begrepet brukes om en rekke forskjellige retter men dette er en av de mest kjente, og det er en smakfull nudelsuppe med sprøstekt svinekjøtt, friske grønnsaker og karakteristisk dashi smaksatt med soya og sesamolje.

Ingredienser

suppe for to:

to medium store utbenede svinekoteletter

et sammenpisket egg

havsalt og sort pepper

to toppede spiseskjeer hvetemel

100 gr pankosmuler (japanske brødsmuler)

solsikkeolje til steking

——

en stor gulrot i tynne remser

100 gr friske sukkererter

200 gr kokte udonnudler eller sobanudler

syv dl kokende varm dashikraft (dashi kjøpes i asiatiske forretninger)

soyasaus, sukker og sesamolje til justering av smaken

Kok nudlene ferdige i usaltet vann og la de renne av seg. bruk en potetskreller til å skjære tykke brede strimler av gulroten og skyll sukkerertene godt under rennende kaldt vann.

Hell nok olje i pannen til at det står omlag to cm. opp på kantene og ben ut kotelettene. Skjær vekk fettransen og bank de litt ut om de er veldig tykke. Ha hvetemel på en tallerken, sammenpisket egg på en annen og panko på den tredje. Vend kotelettene først i hvetemel, så i egg og til slutt i panko. Legg de over i den varme oljen og stek de pent gylne på begge sider. Pass godt på varmen så du ikke brenner paneringen.

Bland ut dashi og vann etter anvisningene på pakken og kok opp. Smak til med soya, sukker og sesamolje inntil du har en sur-søt og lett syrlig smak

Finn frem en dyp tallerken eller vid suppebolle og anrett nudlene i bunnen, kutt koteletter i tynne strimler og legg den oppå i et stykke og øs suppekraften over. Legg på sukkererter og gulrotremser og server straks.