Kantonesisk nudelsuppe

Middag

kantonesisk-nudelsuppe

Dette er virkelig en herlig middagssuppe med smaken av de helt essensielle kinesiske krydderiene som stjerneanis, hel nellik, kanel, fennikel, szechuanpepperkorn og hvitløk. Kraften som er brukt finner du i denne oppskriften

Ingredienser

to til tre porsjoner:

en liter kantonesisk kyllingkraft

suppeboller:

300 gr kyllingkjøttdeig

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje lys soyasaus

en halv spiseskje ketjap manis (søt soyasaus)

en halv spiseskje tomatketchup

to til tre spiseskjeer strøkavring

——

200-250 gr kinesiske eggnudler eller japanske udon nudler

en god håndfull fersk spinat i strimler

en finsnittet vårløk

en finhakket rød eller grønn chili m/frø

150 gr bønnespirer

100 gr sukkererter i biter

havsalt og sort pepper etter smak

noen dråper sesamolje etter smak

to hardkokte egg i båter til garnering

Kok eggene i ti minutter, skrell dem og legg de til side. Ikke la de ligge i kaldt vann for lenge, da har de lett for å få en grønn ring rundt plommen. Rens og skjær spinaten i strimler og legg de på en tallerken med bønnespirer, finsnittede sukkererter og vårløk. Vei opp mengden nudler og ha de klare. Knekk de i to om de er svært lange.

Finn frem en romslig kjele og hell i kyllingkraften. Mens den koker opp begynner du med suppebollene. Bland sammen kyllingdeig og salt og rør dette godt sammen. Tilsett deretter pepper, soya, ketjap og ketchup og rør det sammen med strøkavring. Kjenn på farsen om du trenger mer kavring. Får du triller små boller av farsen uten at de faller fra hverandre er den akkurat passe. Trill små teskje-store boller og legg de på en tallerken.

Sjekk koketiden på nudlene. Jeg har brukt udon nudler i denne suppen som har en koketid på syv minutter så jeg droppet nudlene i den kokende kraften og lot de få omlag tre minutter i kraften før jeg droppet i bollene. Et minutts tid før nudlene og bollene var ferdige tilsatte jeg alle grønnsakene og lot suppen koke opp. Du må endre på denne rekkefølgen om du bruker nudler med kortere eller lengre koketid så du ikke overkoker nudlene.

Smak til med litt sesamolje (vær forsiktig for smaken er intens) og deretter øser du opp suppen i romslige suppetallerkener og topper med to halve egg til hver porsjon. Dryss gjerne over noen friske korianderblader om du har.