Jools pasta

Middag

jools-pasta

Dette er favorittpastaen til kokken Jamie Olivers kone Juliette (Jools). En saus som i prinsippet tar veldig lang tid å koke lager du her på omlag en halvtime. Om du har laget den klassiske bolognesesausen før, vil du kjenne igjen mange av ingrediensene. Sausen har fyldig tomatsmak, en god smak av friske grønnsaker, med et lite hint av chili og fennikel. Sausen kan godt lages dagen i forveien, eller du kan lage en større porsjon og fryse den.

Ingredienser

ragu for tre:

to medium store gulrøtter

fire vårløk

to stilker stangselleri

en stor rød chili

vanlig olivenolje til steking

300 gr italienske svinepølser

en teskje fennikelfrø

en teskje oregano

fire spiseskjeer balsamico

to fedd hvitløk

en boks (400 gr) hakkede tomater

tre dl vann (skyll ut tomatboksen)

havsalt og sort pepper etter smak

375 gr penne eller annen passende pasta

Finn frem en stor dyp panne med tilhørende lokk og sett kniven på prosessoren. Kjør gulrøtter, vårløk, stangselleri og chili til en grov mos og ha alt over i pannen sammen med noen spiseskjeer olivenolje. La det frese godt, så grønnsakene slipper ut noe av fuktigheten. I mens setter du på kniven igjen og kjører svinepølsene til en grov farse sammen med knuste fennikelfrø og oregano.

Ha kjøttet i pannen sammen med grønnsakene og brun kjøttet godt. Når det er klart og grønnsakene også har fått en fin gyllen farge skyver du massen til side i pannen og tilsetter balsamico. La bitterheten koke ut noe og tilsett deretter hvitløken. Hell på tomater og vann og kok opp. La sausen koke inn og redusere seg, dette pleier å ta omlag 20 minutter. Smak til med havsalt og pepper til slutt.

Sett over en romslig kjele med vann og havsalt til pastaen, og når den er ferdig kokt tar du ut noe av kokevannet i en kopp. Hell pastaen i et dørslag og miks den inn i sausen. Tilsett deretter noe av kokevannet for at sausen skal klynge seg til pastaen og server den straks med et godt dryss parmesan om du ønsker, frisk basilikum eller timian og gjerne en grønn sidesalat.