Ivy League Fried Rice

Middag

ivy-league-fried-rice

Denne oppskriften på kinesisk stekt ris har jeg fått fra en trofast leser som studerer på Harvard University. Her er den oversatt til norsk og er nok amerikansk-kinesisk mat på sitt beste. Særlig autenisk er det ikke men veldig veldig godt. Restene er nydelige til neste dag og kan spises kaldt rett fra kjøleskapet. 

Ingredienser

en god porsjon for to:

to egg

en klype havsalt

----

sesamolje til steking

2 1/2 dl langkornet ris (kokt & avkjølt dagen før)

to gulrøtter i små terninger

en liten boks maiskorn

125 gr grønne erter

kjøttet av en grillet deli-kylling, revet i strimler

havsalt og hvit muntok pepper etter smak

en teskje sukker

en god klype kyllingbuljongpulver

en god spiseskje smør

en teskje revet hvitløk

finsnittet vårløk & ristede sesamfrø til garnering

hoisinsaus (kinesisk grillsaus) til garnering

Pisk sammen egg og havsalt i en liten bolle og sett den til side. Hakk opp gulrøtter i små fine terninger og ha erter og mais i et lite dørslag og skyll de godt under rennende kaldt vann. Finsnitt vårløken. 

Riv opp kyllingen og riv hvitløken. ha alt klart ved komfyren og sett frem alle kondimentene.

Finn frem en stor stekepanne eller en wok og sett den på god varme. Varm en teskje olje i woken og begynn med å steke eggene til en fluffy eggerøre. Ha den over på en tallerken og tørk av pannen med litt kjøkkenpapir. Tilsett litt mer olje i pannen og tilsett gulrøttene. Når de begynner å bli gylne tilsetter du maisen og til slutt ertene sammen med kyllingen. Tilsett risen og hakk den godt opp mens du vender på den jevnlig. Hakk opp riskornene så de separeres. Tilsett soya, havsalt, pepper, sukker og knust buljong sammen med litt vann og la det dampe av. Vend inn smør og hvitløk før servering og garner med hoisin, vårløk og sesamfrø.