Italiensk traybake med pasta og rosenkål

Middag

italiensk-tray-bake

Dette er en skikkelig hovedrett med masse smak og er svært lett å kombinere sammen med kjøtt, så har du gjester hvor noen kan spise kjøtt og andre ikke er dette den perfekte tingen og servere. Salvie som freses lett i smør smaker vidunderlig og er en velkjent ingrediens i mange pastaretter og ikke minst til ravioli. 

Ingredienser

nok til åtte personer som hovedrett:

750 gr rosenkål

250 gr poteter i terninger

500 gr fullkorn- eller speltpasta feks. penne eller tortiglioni

havsalt etter smak

100 gr ricotta

250 gr Gruyere i små terninger

50 gr mykt smør

en spiseskje hvitløksolje

fire blad frisk hakket salvie

50 gr revet parmesan til garnering

Sett ovnen på 200 °C, smør en ildfast form med litt smør og sett på en stor kjele med vann til koking av poteter, pasta og rosenkål.

Kutt stilkfestet av rosenkålen og del de i to, skrell og kutt potetene i terninger og vei opp pastaen. Når vannet fosskoker har du i en halv spiseskje havsalt og dropper i grønnsaker og pasta. Kok opp det hele og når vannet bobler koker du alt i 8-10 minutter. Før du heller av kokevannet har du omlag to desiliter av det oppi en kopp og setter det til side.

Hell grønnsakene og pastaen over i den ildfaste formen, tilsett ricotta og gruyere og omlag en desiliter av kokevannet og miks alt godt sammen. Tilsett litt mer av kokevannet om blandingen virker noe tørr. Spre deretter alt utover i et jevnt lag.

I en liten kjele smelter du smør og hvitløksolje, tilsett salvien, fres den i et halvt minutts tid og bruk en spiseskje til å dryppe smøret over pastaen. Dryss deretter på parmesanen og bak det hele i ovnen i omlag 20-25 minutter. La retten hvile under aluminiumsfolie i et kvarters tid før servering.