Ishavsrøye med knust nypotetsalat

Middag

Ishavsrøye er en fisk med mild og god smak, en smak som jeg ikke vil overdøve så jeg tilbreder den på enkel måte. Men jeg serverer den med en potetsalat som har masse smak og den kan (om du ønsker) også tilsettes ferskt krabbekjøtt. Sammen med søte ovnsbakte tomater blir det ekstra godt og dette er ikke mer komplisert enn at du lager alt på tiden potetene trenger for å bli møre. Litt balsamicoeddik på tomatene som siste finish er en god idé.

Ingredienser

400 gr fersk filet av ishavsrøye

to spiseskjeer vanlig olivenolje

to spiseskjeer smør

havsalt og sort pepper etter smak

knust nypotetsalat:

en halv kilo nypoteter eller amandinepoteter

150 gr ferskt krabbekjøtt (kan sløyfes)

to finhakkede vårløk

tre spiseskjeer frisk hakket koriander

tre kvister frisk hakket dill

friskpresset sitronsaft etter smak

havsalt og sort pepper etter smak

e.v. olivenolje

——

cherrytomater (så mange du ønsker)

e.v. olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

balsamicoeddik etter smak

Tørk av fisken og krydre den godt med havsalt og pepper. La den ligge en liten stund så saltet trekker inn i fisken.

Sett ovnen på 200 °C og del cherrytomatene i to. Legg de på steklebrettet oppå et stykke folie og drypp på litt olivenolje og avslutt med litt salt og pepper. Bak de i ovnen til de er varme og rynkete, ca. 25 minutter. Sett de til side for litt rask avkjøling, de trenger ikke å serveres kokende varme, de får mer smak når de er lunkne.

Kok potetene møre i lettsaltet vann, bare behold skallet på. Mens de koker hakker du krabbekjøttet og finhakket vårløk, koriander og dill. Hell vannet av potetene og la de dampe litt av seg i noen få minutter. Knus de lett med en gaffel og hell på litt olivenolje og klem over litt sitronsaft. Vend inn krabbekjøttet sammen med vårløk og de hakkede urtene. Smak til potetene med salt og pepper og kjenn etter om du trenger litt mer sitron.

Fisken stekes raskt i like over middels varm panne med smør og olje. Anrett den oppå potetene og legg på tomatene rundt.