Indiske kikertpannekaker med Rogan Josh curry

Middag

kikertpannekaker-rogan-josh

Fylte indiske kikertpannekaker er både smakfullt og sunt. Kikertmel (gram flour) selges hos de alle fleste asiatiske markeder og hos helsekosten, med da koster det gjerne dobbelt så mye. Til fyll har jeg laget en litt enkel variant av en indisk Rogan Josh lammecurry med malt kjøtt i stedet for å koke det i hele stykker som er mer vanlig. Når du har pannekakene trenger du ikke ris til så jeg har laget en enkel seng av isbergsalat med litt frisk agurk og noen spirer og da har du et komplett måltid. Litt sterk mangochutney er også godt til sette.

Ingredienser

kikertpannekaker:

fire dl kikertmel (gram flour)

omlag fire dl vann

en teskje havsalt

en halv teskje bakepulver

to klyper røde chiliflak

----

Rogan Josh fyll:

smør og olje til steking

to finhakkede gule løk

tre fedd finhakket hvitløk

en teskje spisskumin

en halv teskje malt koriander

en halv teskje chilipulver

en halv teskje gurkemeie

havsalt og sort pepper etter smak

en knivsodd malt kanel

400 gr ferskmalt lammedeig

to gode spiseskjeer tomatpurè

halvannen dl vann

250 gr fersk spinat

strimlet isbergsalat, finhakket koriander, rømme og ristede cashewnøtter til garnering

Pisk sammen alle ingrediensene til kikertpannekakene og sett den til side. varm smør og litt olje i en romslig panne og fres løken myk og blank, tilsett hvitløk og rør godt før du dysser over alle de tørre krydderiene og lar de få steke med i noen minutter. Skyv blandingen over på en tallerken og stek deretter kjøttet. Husk å hele av lammefettet fra pannen etter bruning før du har løkblandingen tilbake i pannen og gir det hele en lett miks. Tilsett tomatpureen og stek den i et minutts tid før du heller på vannet og koker opp. La det hele koke inn til en fyldig saus og smak til på nytt. Hold fyllet varmt mens du forbereder alle grønnsakene og forveller spinaten.

Stek tykke kikertpannekaker i godt med olivenolje og legg de oppå hverandre på litt kjøkkenpapir så de holder seg myke og slik at overflødig olje renner av dem.

Fyll pannekakene med curry & spinat og legg de på en seng av strimlet isberg og pynt med agurk, koriander, cashews og en generøs skje med rømme.