Indisk fix med kokosris

Middag

indisk-fix

Jeg bruker sjelden ferdig currypasta på glass men jeg har en favoritt som er denne fra Patak og som tar deg rett til India på noen få minutter. Dette er noe jeg lager når jeg ikke har mulighet til å få tak i alt jeg trenger til en currypasta eller rett og slett ikke har tid til å dra til det asiatiske markedet. Resten av ingrediensene til maten får du på stort sett all vanlig dagligvare og jeg kan love deg at dette smaker riktig så deilig.

Ingredienser

middag for to:

400 gr kyllingfilet i tynne strimler

en rødløk

noen få spiseskjeer peanøttolje til steking

fire spiseskjeer Pataks vurrypaste (Coriander & Cumin)

fire dl tykk kokosmelk (Santa Maria Extra Rich)

en stor håndfull frisk hakket koriander

50 gr salte og ristede cashewnøtter

tre baby pak choy eller 250 gr fersk spinat i strimler

havsalt etter smak

friskpresset limejuice etter smak

kokosris til servering

naan til servering

ristede kokosflak til garnering

Rens og skjær opp rødløken i tynne skiver og pak choy eller spinat i grove strimler. Skjær også opp kyllingen i tynne strimler. varm opp en dyp panne og tilsett litt nøytral olje, brun kyllingen raskt på høy varme og ta den ut av pannen og legg den over på en tallerken. Fres løken myk og blank og tilsett deretter currypasten i pannen og fres den i noen få minutter for å få ut mest mulig smak, rør godt. Hell deretter på kokosmelken og kok opp.

Hvis du bruker pak choy tilsetter du denne i pannen nå og koker den mør. Bruker du spinat så venter du med den og tilsetter kyllingen i sausen. La den koke seg ferdig og vend inn strimlet spinat , cashewnøtter og mesteparten av den hakkede korianderen. Smak på sausen og tilsett mer salt om nødvendig. Smak den også til med frisk limejuice og ha i spinaten hvis du bruker det. Rør den godt inn i sausen, den vil falle sammen på svært kort tid.

Anrett curryen sammen med kokosris og naan og avslutt med et siste dryss av den resterende korianderen og ristede kokosflak.