Hvit burger med søtpotetfries

Middag

Dette er min variant av Filet-O-Fish, dog uten ost for jeg er en av dem som ikke liker fisk og ost sammen. Det er mulig at det bare er jeg som er sær, men jeg trøster meg med at bla. italienerne er enige med meg om at de to ingrediensene ikke passer sammen. Jeg synes at ferske fiskefileter smaker best når de er panert. Det er noe med kombinasjonen av sprøtt og mykt samtidig. Her får de også selskap av noe som både jeg supergodt og supersunt - fries av søtpotet. Relishen bør lages minst en uke i forveien for best mulig smak.

Ingredienser

4 x 150 gr fileter av fast hvit fisk som torsk, sei, lyr el. 

tre spiseskjeer hvetemel

havsalt og sort pepper etter smak

to sammenpiskede egg

to dl panko eller brødkrumme tilsatt en teskje røkt paprika (pimenton) og en teskje chili eller cayenne

nøytral olje til steking

frisk grønn crispisalat

brioche burgerbrød

hjemmelaget relish

tartarsaus

søtpotetfries

Begynn med å forberede fries og lage tartarsaus. Mens potetene er i ovnen og sausen trekker i kjøleskapet kan du begynne med fisken.

Ha hvetemelet på en tallerken, eggene på en annen og panko blandet med krydder på den tredje tallerkenen. Tørk godt av fisken med kjøkkenpapir og vend den først i hvetemel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg filetene dirkete over i en panne på medium varme tilsatt noen spiseskjeer nøytral olje. Stek fisken i tre til fire minutter på hver side.

Varm brødene sammen med fries i ovnen de siste minuttene.

Smør tartarsaus på brødene, legg deretter på salat og den stekte fisken. Topp med relish og server med fries ved siden av.