Huli Huli kylling fra Hawaii med grillet ananas

Middag

hulihulikylling

De fleste vet vel hvor godt det er med ananas på grillen. Hvis ikke kan du bare glede deg til å smake. Dette er oppskriften på en smakfull grillet kylling der fersk ananasjuice er en sentral ingrediens. Sukkeret gir kjøttet en nydelig karamellisert stekeskorpe og forselger kjøttet så det holder seg saftig og godt. 

Ingredienser

middag for to:

to til tre kyllingfileter, splittet og banket ut til jevn tykkelse

2 1/2 dl fersk ananasjuice, Bama sin er fin

en dl lys soyasaus

en dl lys brunt sukker

en halv dl tomatketchup

en halv dl kyllingkraft

to teskjeer revet frisk ingefær

to teskjeer revet hvitløk

havsalt og sort eller hvitt pepper (muntok) etter smak

....

finsnittet vårløk til garnering

en halv fersk ananas i fire båter, penslet med smør, havsalt og lønnesirup

dampet jasminris til servering

Forbered kylligen og legg den over i en tett zippose. Pisk sammen alle ingrediensene til marinaden (utenom havsalt og pepper) og ta ut ca. halvannen dl av den i en egen bolle, dekk med plastfolie og sett kaldt. Hell resten av marinaden over i posen med kyllingen. Lukk den og gi kjøttet en god massasje før du legger det kaldt i minst fire timer med gjerne mer eller over natten. 

Kutt ananasen i båter og trim vekk den harde kjernen i midten, det er stammen og er ikke god å spise. Gni ananasen inn med smør, pensle over med litt lønnesirup og dryss på noen få saltkorn. 

Grill kyllingen over direkte varme de første minuttene og pensle over med marinaden for hver gang du snur kyllingen. Legg ananasen på den delen av grillen med indirekte varme og la den få fine grillstriper før den snus. Den vil trenge omlag fire til fem minutter på hver side før den er klar. 

Serveres med ris, snittet vårløk og strimlet agurk.