Hot ramen med honnningsvin og fersk kål

Middag

hot-ramen

Når jeg er innom min lokale asiabutikk plukker jeg alltid med meg en pakke vermichelli som er supertynne risnudler. Denne typen nudler bruker jeg året rundt og på sommeren lager jeg massevis av vietnamesiske sommerruller. Men på vinteren er det suppe som gjelder og jeg koker nudlene ferdig i selve kraften siden de får mer smak av det. Svinefileten kan du lage i god tid på forhånd og kutte i tynne skiver rett før du skal legge opp suppen. Bruk litt tid på å smake til kraften med sausene og smaksoljene for å finne den perfeke balsansen mellom det sterke, det sure og det søte. Her er en glimrende sjanse til å perfeksjonere dine egne smaksløker.

Ingredienser

honningglasert svinefilet:

400 gr svinefilet (du kan bruke indre- eller ytrefilet)

havsalt og sort pepper etter smak

to spiseskjeer akasie- eller blomsterhonning

saften av en lime

omlag tre spiseskjeer vanlig olivenolje

----

syv dl god grønnsak- eller kyllingkraft

200-250 gr tynne risnudler eller eggnudler

en stor gulrot i juliennestrimler

to små pakchoy eller en liten squash i juliennestrimler. 

to finsnittede vårløk

en spiseskje finhakket gressløk

lys soyasaus, hoisinsaus, limejuice, chiliolje og sesamolje etter smak

litt sukkerkulør for farge om du ønsker en mørkere kraft

en rød frisk chili i tynne ringer

friske korianderblader

Begynn med kjøttet. Gni svinefileten godt inn med havsalt og pepper og stek den pent brun på alle sidene i itt olje og husk å steke endestykkene også. Legg deretter fileten over i en passende ildfast form og pisk sammen honning og limejuice. Pensle kjøttet godt og etterstek fileten i ovnen ved 180 °C i omlag ti minutter. Skjær av en bit for å se til at den er gjennomstekt og la den hvile. 

Kok nudlene etter anvisning på pakken. Kok opp kraften, smake til med sausene og oljene og hold den rykende varm uten at den står og koker. 

Finn frem to romslige suppeboller og legg i nudlene. Kutt stilkfestet av pak choyen  og legg den på siden av bollen sammen med juliennegulrøttene. Skav opp svinekjøttet i tynne strimler og legg det oppå nudlene,.dryss over vårløk eller gressløk, legg på ringer av chili og korianderblader og hell den kokvarme kraften forsiktig over det hele. Server straks.