Honningglaserte kyllinglår med couscous

Middag

honningglasert-kylling

Denne retten er selvkomponert, laget med inspirasjon fra det marokkanske kjøkken. Dette er aromatisk, varmende og pikant med noen søte innslag. Hummus er nydelig til dette som en liten saus, eller som dip for pitabrød som serves ved siden av.

Ingredienser

fire rå økologiske kyllinglår

to spiseskjeer blomster- eller akasiehonning

saften av en sitron

havsalt og sort pepper etter smak

en klype tørkede chiliflak

en klype malt gurkemeie

en klype spisskumin

en klype maltkoriander

——

200 gr couscous

en spiseskje vanlig olivenolje

en spiseskje smør

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje røkt spansk paprika (pimenton)

en liten håndfull frisk hakket persille

syv cherrytomater

tre tørkede aprikoser

en håndfull ristede mandelflak

Sett ovnen på 200 °C og kle en liten langpanne med et stykke aluminiumsfolie. Pensle folien med litt olje. Varm honning, sitronsaft og krydder i en liten kjele, det trenger ikke koke opp, bare smelte sammen. Pensle kyllinglårene godt på begge sider og inni på undersiden av låret, legg lårene i formen med skinnsiden ned.

Bak de i ovnen i 30 minutter, snu dem, pensle med resten av glasuren og stek de i 30 minutter til. Mens kyllingen er i ovnen lager du couscousen. Hell grynene i en liten bolle og legg smørklatter på toppen sammen med havsalt, pepper, paprika og finhakkede aprikoser. Hell på kokende vann til det står en drøy centimeter over couscousen og dekk bollen med plastfilm.

Etter omlag ti minutter er vannet absorbert. Hell på olivenolje og bruk en gaffel til å fluffe opp grynene. Vend inn tomater og persille og dryss på mandelskiver.