Gul splittertsuppe

Middag

gronn-splittertsuppe

Denne suppen er inspirert av en helt fantastisk dal som de serverer/serverte på Persilleriet i Trondheim, en liten vegetarcafè rett ovenfor Trøndelag Teater, hvor jeg har hatt gleden av å spise mange ganger. Dessverre så er jeg ikke så ofte i byen lengre, men denne oppskriften tar meg rett tilbake til det koselige lille lokalet med de deilige duftene.

Ingredienser

250 g gule splitterter

tretten dl vann

en halv teskje malt gurkemeie

to spiseskjeer friskpresset sitronsaft

en finhakket grønn chili uten frø

en teskje malt spisskummin

en teskje malt koriander

to spiseskjeer yoghurt naturell eller matyoghurt

havsalt og sort pepper etter smak

en finsnittet vårløk

Rens splitt-ertene om de ikke er ferdig renset og skyll dem under rennende vann. La de renne godt av seg i et dørslag. Ha de avsilte splitt-ertene i en stor kasserolle. Tilsett vannet og kok opp. Skru ned varmen, legg på lokk og la ertene trekke på svak varme til de er møre, det vil ta mellom en til halvannen time. Smak og sjekk. Linsene skal være på vei til å gå i oppløsning.

Ta kasserollen av platen. Hell ertene og alt kokevannet over i blander Tilsett sitronsaft, salt og pepper, chili, spisskummen og koriander, og kjør sammen til en jevn suppe. Tilsett yoghurten til slutt og kjør blenderen i ytterligere et minutt. Er suppen for tykk kan du spe den ut med litt kokende vann.

Hell suppen tilbake i kjelen og smak den til med havsalt og pepper. Hell suppen i porsjonsboller og dryss over finsnittet vårløk til slutt.