Grillburger på toast med coleslaw

Middag

grillburgere-coleslaw

Disse burgerne er noe av det beste jeg vet om. En skikkelig god burger med godt tilbehør er vanskelig å motstå, selv for en som meg som skriver om, tester og lager mye forskjellig mat. Men det må være godt biffkjøtt og skikkelig coleslaw, og her får du oppskriften på alt dette. Jeg synes ofte at ristet loff smaker bedre enn de kjemisk fremstilte brødene som er så søte at de nesten smaker som boller, men er aller beste er jo så klart å bake sine egne. Denne retten er kreert basert på en lunsj jeg hadde i East Village hvor de serverte burgerne på toast. Ingenting gjør meg mer sulten enn sightseeing, og er du i NY må du bruke beina.

Ingredienser

400 gr fersk karbonadedeig

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje Colmans sennepspulver

to spiseskjeer tomatketchup

en spiseskje Worchestershiresauce

olivenolje til pensling

——

coleslaw:

halvannen spiseskje majones

halvannen spiseskje kesam naturell

en spiseskje finhakket pariseragurk (sylteagurk)

en kvart teskje Dijonsennep

havsalt og sort pepper etter smak

en klype sukker

friskpresset sitronsaft

ett revet eple

en revet gulrot

150 gr finsnittet hodekål

——

til anretning:

lett ristet daggammel loff

rødløk i tynne ringer

noen skiver sylteagurk

chilisaus eller tomatketchup

Til burgerne så arbeider du først sammen kjøttet og salt, tilsett så de øvrige ingrediensene og form ut burgerne, husk å klemme de skikkelig flate. La de hvile i en halvtimes tid i kjøleskapet. Pensle burgerne med olivenolje og stek de i en grillpanne.

For å lage coleslaw så hakker du først opp sylteagurken og legger den til side. Bland sammen majones, kesam, sitronsaft, sennep, salt, pepper og sukker. Smak deg frem, dressingen skal være litt syrlig. Tilsett den finhakkede sylteagurken til slutt og vil du ha mer syre kan du bruke litt av laken fra agurkene. Skrell og riv eple, gulrot og kål, bruk gjerne et mekanisk rivjern. Må du gjøre dette manuelt så pass på at kålen blir snittet opp veldig tynt. Klem ut så mye vann du kan av gulrøttene og eplet og vend alt sammen med dressingen, dekk bollen med plastfolie og la den stå i kjøleskapet i minst tre timer så den får trekke og smakene kommer frem.

Rist brødet og anrett burgerne slik du ønsker med slaw, skivet rødløk, syltet pariseragurk og chilisaus eller ketchup. Det er ekstra fint å lage dobbeldekkere og da er det lurt å stikke nedi et lite grillspyd for å holde de på plass.