Gratinerte pastaskjell med paprika & tomat

Middag

gratinerte-pastaskjell

Pasta formet som store skjell er utmerkede til gratinering siden skålformen de har holder godt på saus og alt annet av fyll du bruker. I denne oppskriften dropper vi kjøttet og bruker smaksrike grønnsaker og masser av frisk basilikum sammen med en god ostesaus som ikke krever forkoking. Server gjerne en grønn salat til og en bit brød for en komplett middag. 

Ingredienser

middag for to:

250 gr pastaskjell, gjerne tricolore

vanlig olivenolje til steking

en halv rød paprika i tynne strimler

en halv gul paprika i tynne strimler

200 gr cherrytomater, delt

en teskje sukker

to teskjeer vellagret balsamicoeddik

finsnittet frisk basilikum

to dl kremfløte

to egg

havsalt og sort pepper etter smak

75 gr revet blandet hvit Cheddar og parmesan + ekstra parmesan til garnering

Sett ovnen på 200 °C og smør en passende ildfast form med litt smør. Kok opp vann til pastaen.

Del tomatene i to og kutt opp all paprikaen i strimler. Sett over pastaen til koking og pisk sammen fløte, egg og ost sammen med litt havsalt og pepper. Sett en panne på medium varme og varm olivenoljen. Tilsett paprika og tomater og stek dette inntil det begynner å mykne litt i kantene. Tilsett sukker og balsamico og kok opp. Krydre med litt havsalt og pepper og sett pannen til side.

Snitt basilikumen ved å lage en stabel av bladene, rull de sammen og kutt tynne strimler. Løs de lett opp med fingertuppene.

Hell kokevannet av pastaen når den er ferdigkokt og ha den tilbake i kjelen. Hell over grønnsakene fra pannen og ostesausen og gi det hele en lett miks så pastaen smøres godt. Rør inn finsnittet basilikum med spar av litt til å ha på toppen før servering. 

Fordel pastaen i den smurte formen og dekk med aluminiumsfolie. Bak den i tjue minutter før du tar av folien og gir den omlag et kvarter til ved samme temperatur. Riv over litt parmesan og resten av basilikumen før servering.