Geisha Butaniku

Middag

geisha-pork

Dette er en rett fra Kyoto, nærmere bestemt Gion-distriktet hvor Japans eneste gjenlevende Geishaer bor og praktiserer sin kunst. Og nei, geishaer er ikke prostituerte! Dette en en enkel og smakfull rett som ikke tar lang tid å lage. Den har en fin balanse av det pikate, det søte og det sterke sammen med det aromatiske. Dette er nydelig over risnudler men bruk gjerne sushiris hvis du vil. Rettens navn betyr Geishaens svinekjøtt.

Ingredienser

to rødløk i tynne skiver

en rød paprika i tynne strimler

tre til fem gulrøtter i tynne strimler

300 gr svinefilet i tynne strimler

fem til seks spiseskjeer teriyakisaus

to spiseskjeer lys soyasaus

havsalt og sort pepper etter smak

en klype tørkede chiliflak

——

tre spiseskjeer fritert sjalottløk

en liten håndfull finhakket koriander

en avocado i terninger

250 gr kokt risvermichelli

Skjær opp kjøttet og grønnsakene. Bruk en potetskreller til å skjære opp gulrøttene. Plasser teriyakisaus og soyasaus ved komfyren så du har disse lett tilgjengelig.

Friter sjalottløken og la den renne av seg på papir. Hakk opp korianderen.

Tilsett tilsett tre spiseskjeer olje i woken og tipp litt på den for å smøre sidene. Stek kjøttet raskt i to omganger og legg det til side. Tipp inn gulrøtter, løk og paprika og la det steke i noen minutter til det såvidt har begynt å mykne. Tilsett kjøttet tilbake i woken og hell på sausene. Rør godt så alt blir dekket og la det koke opp. Kok i ca. to minutter. Smak om du trenger havsalt eller pepper.

Server retten over nykokte risnudler og dryss på fritert sjalottløk, koriander og chiliflak. Legg avodacoen i terninger på toppen og server straks.