Frøken Pizzaland med skinke og kjøttbolle

Middag

froeken-pizzaland

Frøken Pizzaland er en karakter spilt av Jenny Skavlan, som dukket opp i serien Påpp og Råkk på NRK i 2010. Hovedrolleinnehaverne Erlend og Steinjo drev en platebutikk, og til lunsj hadde de for vane å ringe Frøken Pizzaland, som de begge var småforelsket i. «Halv skinke, halv kjøttbolle» var standarden, men her har jeg valgt å fordele dette jevnt utover pizzaen. Om du ikke får tak i fersk basilikum, så kan du godt benytte deg av frisk timian eller oregano. Jeg synes også det er godt å røre sammen litt lettrømme og sort pepper som dressing.

Ingredienser

Omlag 1 dl pizzasaus (om du kjøper ferdig, kan jeg anbefale Villa Paradiso).

Basic pizzabunn

En håndfull revet ost

Fire skiver røkt eller speket skinke, revet opp eller skåret i firkanter

En halv rødløk i tynne ringer

Ca. 100 g små kjøttboller

En liten grønn paprika i strimler

125 g fersk mozzarella

8–10 oliven delt i tre

Små tomater, f.eks. cherry eller dulcita, delt i tre

Oregano og pepper

Revne basilikumblader til garnering

Om du skal lage sausen selv, vær obs på at dette tar litt tid, og den bør ikke være kokvarm når den smøres på. Lag bunnen etter oppskriften, og mens den hever kan du begynne å gjøre klar fyllet og sette ovnen på 200 °C så dette er klart når deigen er ferdig hevet.

Kjevle ut pizzadeigen og legg den over på et stekebrett. Fordel et tynt lag med pizzasaus over hele bunnen. Strø på den revne osten. Legg på skinke, rødløk, kjøttboller og paprika. Topp deretter med mozzarella, oliven og tomater. Strø på oregano og kvern over pepper, særlig henholdsvis på mozzarellaen og tomatene.

Stek pizzaen i 25–30 minutter. 

Garneres med de revne basilikumbladene før servering.