Fourth of July Celebrationburger

Middag

4th-july-celebration

Denne burgeren lages med skikkelig kvalitetskjøtt som dessverre er bestillingsvare i mange butikker så dette må planlegges. Jeg anbefaler også at du maler kjøttet selv om du har en kjøttkvern. Når det er sagt vet jeg også det finnes ferdige burgere med ren Angusbeef så ta en snarvei om du vil. I denne burgeren får du frisk pepperaktig ruccola, en sterk mangoketchup og en søt karamellisert løkrelish som brukes som en kontrast til chilien. Denne burgeren er for spesielle anledninger og siden det akkurat har vært USAs nasjonaldag så passet det fint med et lite flagg (men ikke spis det). 

Ingredienser

burgere:

600 gr ferskmalt biff av angus eller charlois

en eggeplomme

havsalt og sort pepper etter smak

——

løkrelish:

en rødløk i tynne skiver

50 gr finhakket bacon

to spiseskjeer solsikkeolje

en spiseskje sukker

——

frisk vasket ruccolasalat

mangoketchup

Heinz tomatktchup

burgerbrød

løkringer eller pommes frites

Bland sammen kjøttet med havsalt først, tilsett deretter eggeplomme og pepper. La farsen hvile og lag mangoketchupen etter oppskriften. Varm olje i en panne og tilsett løk og bacon, Når den begynner å bli myk drysset du på sukkeret og lar det smelte. Rør hele tiden så det ikke brenner seg og når løken er lett brun og skinnende blank har du den over i en liten bolle.

Form ut seks burgere og stek de pent brune i en grillpanne eller legg de på grillen ute. Husk å la de får fin stekeskorpe før du snur de første gang. Anrett de i varme brød og legg de opp. Den eneste du skal passe på er at du legger løkrelishen oppå mangoketchupen så du får det sterke og det søte sammen. Da får du en perfekt smaksbalanse. Topp med katchup og så er det klart.