Fiskegryte Padua

Middag

fiskegryte-padua

Denne fiskegryten er oppkalt etter Portugals nasjonalhelgen Antonius von Padua. Den passer best til hvit fast fisk av typen torsk eller sei og er en herlig frisk kombinasjon av fennikel, løk og timian i en frisk tomatsaus. Denne gryten har mange likheter med en tradisjonell bacalao. Jeg synes dette er en utmerket vinterrett siden du kan bruke hermetiske tomater og finne fin fisk i fryseren året rundt. Hjemmelaget potetmos smaker helt utmerket sammen med dette men kokte poteter passer også. MIn oppskrift på mos finner du nederst i teksten.

Ingredienser

en stor løk i tynne skiver

to fedd revet hvitløk

en halv rød paprika i tynne stimler

en halv fennikel i tynne skiver

en boks (400 gr) knuste tomater

tre laurbærblader

en teskje timian eller en spiseskje friske timianblader

300 gr sei i serveringsstykker

litt frisk finhakket persille

havsalt og sort pepper etter smak

Fres løk i skiver sammen med revet hvitløk og paprika i en dyp panne med litt olivenolje. Løken skal ikke bli brun så pass på varmen. La løken falle godt sammen før du tilsetter fenikkel skjært i tynne skiver og lar den frese i noen minutter. Hell over tomatene sammen med omlag halvannen dl vann, tilsett en klype sukker, litt pepper, laurbærblader og timian, sett på lokk og la sausen koke i omlag femten minutter.

Ta ut laurbærbladene, legg fisken på toppen og sett på lokket igjen. La fisken trekke i omlag femten minutter og i mens kan du finhakke litt persille.

Når fisken flaker seg er den ferdig, smak den til med havsalt og retten kan serveres med et dryss persille. Hjemmelaget potetmos passer godt til.