Fiskeburgere fra New Haven

Middag

De som tror at amerikanerne ikke spiser fisk bør ta seg en tur til statene nord for New York. Her spises det nemlig fisk over en lav sko, både i form av burgere og som mer sofistikerte retter på fine restauranter. Og på skolene serveres det daglig fiskekaker i kantinen basert på gårsdagens fangst. Disse burgerne kommer fra Five Guys i New Haven, Connecticut. Polenta gir burgerne et deilig sprøtt skall og det sikrer også at fisken ikke så lett blir overstekt og tørr. Server disse med ovnsstekte poteter eller pommes frites.

Ingredienser

til to burgere:

to stykker hvit fisk (ca. 150 gr pr stk.)

en spiseskje Thai Red Currypaste blandet med en halv spiseskje olivenolje

90 gr polenta (maismel) eller semulegryn

to ciabatta eller små burgerbrød

salatblader

——

dressing:

tre spiseskjeer rømme

en spiseskje majones

en spiseskje finhakket rødløk

grillkrydder etter smak

havsalt og sort pepper etter smak

litt finhakket dill eller gressløk

Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og la den trekke kaldt en liten stund under plast i kjøleskap. Tørk godt av fisken med kjøkkenpapir og smør på curryblandingen. Vend deretter fisken i polenta, bruk fingrene og klem massen godt på.

Varm olje i en dyp panne og stek fisken pent gyllen på hver side. La de få mellom tre og fire minutter på hver side så fisken blir gjennomstekt. Mens de steker varmer du brødene i ovnen. Anrett burgerne salat og dressing rett før servering.