Fiskeboller i hvit saus, en hverdagsklassiker

Middag

fiskeboller-hvit-saus

Skal jeg være helt ærlig så har jeg ikke helt sett behovet for å legge ut denne oppskriften før, men etter en hyggelig mail fra en norsk leser som bor i Østerrike så lovet jeg å legge den ut neste gang fiskeboller stod på bordet. I dag er det mandag og det er en typisk dag for dette siden mandag ikke er den beste dagen for fersk fisk her jeg bor. Dessuten liker jeg å handle inn til hele den kommende uken i helgen og fiskeboller holder seg jo. Jeg liker å smaksette sausen med curry siden det gir en litt varmende følelse og har jeg noen reker i fryseren bruker jeg de opp her, men husk at de ikke må koke i sausen, bare dropp de i rett før servering. Dette er mat jeg vokste opp med og den vekker en viss nostalgi hos meg hver gang.

Ingredienser

en boks fiskeboller (jeg bruker Vesteraalens)

kraften fra boksen

to spiseskjeer smør

to spiseskjeer hvetemel

fire dl melk

havsalt og sort pepper etter smak

buljongpulver eller Madrascurry etter smak

reker eller kapers om ønskelig

----

kokte poteter

gulrøtter, grønne erter, brekkbønner el.

finhakket persille

Finn frem en vid kjele og smelt smøret, pisk inn melet straks smøret har smeltet og kok blandingen i omlag et minutt. Pisk inn fiskekraften fra boksen gradvis og pisk deretter inn melken gradvis. Kok opp og la sausen småkoke i fem til syv minutter. Pisk jevnlig og smaksett sausen med havsalt, pepper og buljong og/eller curry. Legg i fiskebollene og sett på lokket. La bollene varme seg i omlag ti minutter men ikke bruk så høy temperatur at sausen blir stående og koke.

Tilsett reker og kapers om ønskelig rett før servering og anrett med kokte poteter og dine favorittgrønnsaker. Avslutt med et dryss persille.