Fajitafylte søtpoteter

Middag

fajitafylte-sotpoteter

Den gode smaken av søtpotet går så utrolig godt sammen med sterk chilikrydret biff. Når det er så grått, kaldt og surt ute som nå synes jeg bakte poteter er noe av det beste man kan spise og denne varianten anbefales på det varmeste. At søtpoteter er sunt og bra for oss er bare en bonus. 

Ingredienser

fire medium store søtpoteter

vanlig olivenolje til smøring og marinering

havsalt og sort pepper etter smak

juice av en til to lime

halvannen til to teskjeer chilipulver eller cayennepepper

en teskje hvitløkspulver

en teskje malt spisskumin

400-500 gr entrecôte i tynne strimler

to rødløk i tynne skiver

grønn, rød og gul paprika i strimler (mengden tilsvarer to hele frukter)

frisk finhakket koriander

to modne avocado

havsalt etter smak

iskald rømme

Skrubb potetene godt, tørk dem og gni de inn med olivenolje. Legg de i en passende ildfast form og bak de inntil de er helt møre ved 220 °C i en god time. 

I mens kutter du paprika og løk i strimler og legger det i en bolle, kutt opp biffen i strimler og legg den i en annen bolle.

Pisk sammen limejuice, to spiseskjeer olivenolje og alle krydderiene i en liten bolle og hell halvparten over grønnsakene og resten over kjøttet og bland godt. La det hele marinere seg en liten stund mens potetene er i ovnen. 

Sett en solid jernpanne på full varme og tilsett et par spiseskjeer olje. Tipp i løk og paprika og fres det mykt og blankt. Dette pleier og ta omlag et kvarters tid. Legg grønnsakene over i en ildfast form og tipp kjøttet over i den samme pannen. Fres det godt på høy varme og legg det over grønnsakene når det er klart. Smak til med havsalt, miks lett og sett formen i ovnen de siste minuttene til potetene er klare. 

Mos avocadoene sammen med limejuice og havsalt og miks inn litt finhakket koriander. Spar litt til å garnere den ferdige retten og finn frem litt rømme. 

Når potetene er klare deler du de i to på langs, bruk en gaffel til å mose innmaten noe og topp med fajitafyllet, guacamole, rømme og frisk koriander. Serveres straks.