Enkel Mac & Cheese med potetgulltopping

Middag

Det er vel ingen som blir overrasket over at å bruke knust potetgull som topping er et amerikansk påfunn. Men det er et gøyalt påfunn, det kan ingen nekte for. Jeg har flere varianter av denne retten og det som er så fint er at det er enkelt å variere smaken med osten du velger. Jeg synes kombinasjonen cheddar og ekte parmesan er en av de beste. I mange oppskrifter finner du også mozarella men husk at den osten bidrar kun med konsistens og svært lite smak. Vær også forsiktig med å tilsette havsalt så det ikke blir for mye for oster som parmesan er svært salte i seg selv. 

Ingredienser

150-200 gr makaroni (vanlig eller fullkorn)

halvannen spiseskje smør

halvannen spiseskje hvetemel

en halv liter helmelk

100 gr blandet revet ost (parmesan og cheddar)

havsalt, sort pepper, paprika og revet muskatnøtt etter smak

150 gr sprøstekt bacon i små terninger

----

100 gr kettlechips (potetgull i tykke skiver) grovt knust

50 gr revet parmesan

50 gr pankosmuler

sort pepper

Ha smør, grovknust potetgull, panko og parmesan og rist blandingen lett i en panne over middels varme. Når osten har smeltet og blandingen er lett gyllen tar du den av varmen og setter den til side.

Kok makaronien etter anvisningen på pakken og sprøstek baconet. Legg det over på kjøkkenpapir så det får rent av seg. Sett en kjele på middels varme og smelt smøret. Pisk inn hvetemelet og la det koke i et minutts tid. Spe ut med melk og kok opp. Kok sausen under kontinuerlig pisking i omlag fem minutter og ta kjelen av varmen. Tilsett osten og pisk den inn og smak til med havsalt og krydder.

Rør inn makaroni og bacon i sausen og hell den over i en smurt ildfast form. Fordel toppingen over og bak formen i omlag 20 minutter ved 200 °C. Følg godt med så toppingen ikke brenner seg. Server med en frisk grønn salat.