Dragon Inn nudler - kinesiske stekte nudler

Middag

dragon-in-noodles

Du har kanskje opplevd det selv, du går forbi en liten cafè som ser ut til å ha sett bedre dager. Gamle ripete vinduer, et falmet Coca-Cola skilt og noen enkle hvite plastbord med stoler utenfor. Også er du desperat sulten og tar sjansen.... og du får nydelig mat som erfersk, laget på bestilling der og da. Du ser gassflammen nedi stekegropa og du hører wokpannen som er i konstant bevegelse og skraper mot metallkanten. Det hele går så raskt at du ikke ser hva som hives oppi men du vet bare av lukten at det kommer til å bli godt. Her er mitt forsøk på å gjenskape den magien. 

Ingredienser

300 gr grillet svinefilet (char siu)

havsalt og sort pepper

tre spiseskjeer hoisinsaus

halvannen spiseskje Sriracha chilisaus eller kinesisk chilibean saus

----

tre spiseskjeer nøytral olje til steking

en liten løk i tynne halvmåneskiver

fire fedd revet hvitløk

tre finsnittede vårløk

125 gr ferske forvellede bønnespirer

200 gr kokte kinesiske eggnudler

en halv teskje havsalt, en halv teskje sukker, en spiseskje lys soya, en spiseskje mørk soya (ketjap), en spiseskje østerrsaus blandet sammen

ekstra vårløk og ristede sesamfrø til garnering

Tørk godt av svinefileten og gni den inn med havsalt og pepper. Gi den en lett bruning i pannen og legg den over i en ildfast form. Bland sammen hoisin og Sriracha i en liten bolle og pensle fileten godt på alle sidene. Stek den videre i ovnen ved 190°C i omlag 30 minutter og la den hvile.

Kok opp vannet til nudlene i woken og mens de koker forbereder du løk, hvitløk og vårløk. Legg bønnespirene i et dørslag og helll over en liter kokende vann. Skyll de deretter godt i isvann og la de renne av seg. Kutt kjøttet i små terninger. Slå vannet av nudlene når de er klare, Tørk av woken med litt kjøkkenpapir og sett den tilbake på varmen. Tilsett olje og drei på woken så oljen kommer opp på kantene. Finn frem to gafler og dropp i løken. Bruk gaflene til å holde den i bevegelse hele tiden. Når du ser løken begynner å mykne tilsetter du hvitløk og fortsetter med å holde alt i bevegelse. Tilsett bønnespirene og mesteparten av vårløken etter et minutts tid og jobb videre med gaflene. Etter noen minutter har du i kjøttet, så nudlene og deretter sausen. Løft og vend på alt så alt er i bevegelse og etter ca. tre til fem minutter er det hele klart. Fordel nudlene i to boller, topp med ekstra vårløk og server med et dryss sesamfrø.