Winene i Balsamicoløk :: alt i en form

Middag

dogs-i-balsamicolok

Hvis du innmellom kjenner deg skikkelig kjøkken-lat, slik som jeg kan bli så kan jeg gjerne servere pølser til middag. Men å kun trekke dem i vann er ikke helt min stil når du med noen enkle grep kan gjøre de om til noe ekstra spesielt. Pølser og løk er en perfekt kombinasjon og når de bakes med balsamico og olivenolje blir de søte, sticky og helt uimotståelig gode. De gir også ekstra smak til pølsene og når de skal i ovnen kan det være lurt å prikke de litt i skinnet så de ikke sprekker så lett - men skulle det skje så er det ingen krise, de smaker nydelig allikevel. Jeg serverer gjerne dette med frisk grønn salat, coleslaw eller potetmos og gjerne et tynt skåret eple for litt ekstra friskhet.

Ingredienser

to store rødløk

tre til fire spiseskjeer god vellagret balsamico (Modena)

tre spiseskjeer vanilig olivenolje

en generøs klype havsalt

åtte til ti wienerpølser

Sett ovnen på 190 ° C og kle en liten ildfast form med et stykke aluminiumsfolie. Skrell løken, kutt av rotfestet og del hver løk i fire båter. Plukk de fra hverandre så du får små fine løkbåter og miks de sammen med olivenoljen, balsamico og havsalt.

Sett løken i ovnen og sjekk den etter et kvarters tid. Vend gjerne på løken og legg i wienerne, smør de litt rundt i formen og la de få steke med de siste ti minuttene. Så er det hele klart til servering rett fra pannen.