Dillpotetsalat med creme fraiche

Middag

Denne oppskriften er fra boken Gordon Makes it Easy og er et prakteksempel på hvordan man med virkelig gode nypoteter ikke trenger en smørbrødliste av ingredienser for å lage en helt fabelaktig god potetsalat. Dette er nydelig til grillet fisk, kylling eller spekemat og smaker frisk og godt av sommer. Bare husk at her må du bruke friske sitroner og fersk dill.

Ingredienser

500 gr kokte nypoteter eller franske amandinepoteter

havsalt

fire spiseskjeer creme fraiche eller lettrømme

en spiseskje friskpresset sitronsaft  og litt ekstra il å justere smaken

to spiseskjeer frisk finhakket dill

havsalt og sort pepper etter smak

e.v. olivenolje etter smak

Kok opp en romslig kjele med lettsaltet vann og kok potetene møre. Hell av vannet og la de dampe av seg en stund før du moser de lett med baksiden av en tresleiv eller du kan bruke den spiseskje. Se til at noe blir most fint og at resten er i mellomstore biter for å gi fin tekstur til salaten.

Rør sammen creme fraiche, sitronsaft, salt og pepper sammen med finhakket dill og hell dette over potetene. Tilsett omlag en spiseskje olivenolje til å begynne med og vend alt dette godt inn i potetene. Smak og juster med mer sitron, salt og pepper om nødvendig. Ha salaten over i en bolle og dekk med plastfilme eller et lokk og la den avkjøle seg i minst to timer før servering. Dryss gjerne over litt mer frisk dill før servering.