Den daglige burgeren

Middag

den-daglige-burger

Forsøk mine sunne hverdagsburgere laget med ren karbonadedeig og en fristende libanesisk tomatrelish som et friskere alternativ til en mer tradisjonell dressing. Grunnppskriften til burgerne har jeg fra Gordon Ramsay mens oppskriften på relishen har jeg fått av  av en norsk-libanesisk leser. Jeg må si at det er fantastisk hyggelig å få tilbakemeldinger fra lesere i utlandet som leser siden min og prøver ut mine oppskrifter i sine egne hjemland. Denne gangen gikk jeg helt over the top og anrettet burgerne med mozarellasticks som min mann elsker.

Ingredienser

burgere:

400 gr ferskmalt kjøttdeig av storfe

havsalt og sort pepper etter smak

et egg

tre spiseskjeer knust kavring

en teskje paprikapulver

en kvart teskje chilipulver

en spiseskje tomatketchup

en spiseskje Worchestershiresauce

——

libanesisk tomatrelish:

to til tre modne plommetomater

en kvart slangeagurk

to spiseskjeer sukker

to teskjeer Sriracha chilisaus

sort pepper etter smak

friskpresset sitronsaft etter smak

——

burgerbrød

hjerte- eller lollosalat

rødløk i løvtynne ringer

sylteagurk

Arbeid sammen alle ingrediensene til burgerne og form ut to store eller fire litt mindre boller. Klem de ned til omlag 2 1/2 cm. tykkelse ved hjelp av en flat tallerken og pakk de inn i plastfolie. La de hvile kaldt i kjøleskapet i noen timer.

For å lage tomatrelishen så skjærer du et kryss i skallet på tomatene og dropper de i kokende vann til du ser at skallet løsner. Legg de deretter over i en bolle med iskaldt vann og la de ligge i et minutts tid. Flå av skinnet, del de i to og skrap ut kjernehuset med en teskje. Hakk deretter tomatkjøttet fint opp og ha det over i en liten bolle. Del agurken i to og skrap ut kjernen med en teskje og hakk også dette fint opp.

Bland sammen sukker, chilisaus, pepper og sitronsaft til du har en fin balanse, husk og smake og hell dette over tomatene og agurken. Vend det sammen, dekk bollen med plast og la den stå i kjøleskapet en liten stund.

Smør litt nøytral olje på burgerne og grill de i 3-4 minutter på hver side i en godt oppvarmet grillpanne. Anrett de i burgerbrød med salat, sylteagurk, løk, chilisaus og relish før servering.