Dampede kinesiske hvitløksreker i bambuskurv

Middag

dampede-hvitloeksreker

Jeg har aldri vært i Hong Kong men jeg vet at det er et av Asias beste steder for mat og som så mange steder ellers i verden så er det de utallige små gatebodene som serverer de virkelige godbitene. Hong Kong er jo omgitt av vann og fersk sjømat kommer inn til byen flere ganger daglig. Denne retten r et godt eksempel på at ferk sjømat ikke trenger mye tilberedning. det er også en utbredt oppfatning at det asiatiske kjøkken ikke bruer smør. Bare tull, de elsker det. Til disse rekene vlle jeg servert ris, en grønn grønnsak, feks. spinat, litt avocado med lime og havsalt er aldri feil og noen sprø rekechips for en god kontrast.

Ingredienser

nok til to:

400 gr rå rensede reker eller scampi (kjøp økologiske fra feks: East Coast)

tre spiseskjeer smør

to fedd finhakket hvitløk

to finsnittede vårløk

havsalt og sort pepper etter smak

frisk sitronsaft

en klype knuste chiliflak (kan sløyfes

Kutt de rensede rå rekene på den såkalte "butterfly metoden ved at de kuttes på langs langs ryggen men ikke hele veien igjennom slik at de henger sammen i toppen. Kle bambuskurven med aluminiumsfolie i bunnen og litt opp på kantene og legg rekene nedi.

Bland sammen smør og finhakket hvitløk og fordel dette over rekene. Dryss over havsalt, pepper og vårløk, sett på lokket og plasser kurven over en kjele eller wok med fosskokende vann. Damp i 5 til 8 minutter (dette avhemger av hvor store rekene er) dryss på chiliflak om du ønsker det og server straks.