Crispy tempura-shrimp californian tacos

Middag

Det bor svært mange japanere i USA og den største kolonien finner man i Sør- California. Immigrasjonen fra Japan begynte for fullt kort tid etter at borgerkrigen tok slutt i 1865 pga. store politiske og sosiale omveltninger i hjemlandet. Dette har resultert i mye kreativ matlaging og her har vi et godt og smakfullt eksempel på det. Knasende sprø tempurareker i en klassisk californian-taco med frisk appelsinsalsa og herlig guacamole. 

Ingredienser

tacos for to:

400 gr rensede rå reker

tempurarøren:

2 1/2 dl hvetemel

en spiseskje maisenna

omlag tre dl Farris eller lignende mineralvann

en god klype havsalt

——

oppskjært agurk

røde reddiker i tynne skiver

ristet mais

guacamole

appelsinsalsa

hjemmebakte tortillas

Cholulasaus med chili & lime

Begynn med å lage appelsinsalsa etter oppskriften og sett den kaldt. Gjør det samme med guacamolen før du begynner å lage deigen til tortillaene. Mens den hviler rister du maisen.

Pisk sammen tempurarøren og dypp rekene i. Dropp de deretter direkte nedi varm olje (160 °C) og la de bli gyllenbrune. Fisk de ut med en hullsleiv og la de renne av seg på en rist dekket med et par lag kjøkkenpapir. Her er det fint å være to så en kan steke tortillaene og den andre ordner med rekene.

Anrett fyllet slik du ønsker og topp med Cholulasaus så er det klart til servering, Sett gjerne en bolle med varme tortillachips på bordet også om du har noen på lur.