Cornflake-fisk med currystekte rotgrønnsaker

Middag

cornflakefisk-currygronnsaker

Curry er en smak som passer utrolig godt til all slags fisk og serverer du dine egne fiskepinner til grønnsakene så vet du at du har komponert et godt velbalansert måltid. Jeg bruker juliennejernet på prosessoren for å kutte grønnsakene men har du ikke det vil et tradisjonelt råkostjern gjøre jobben. Husk også at du må klemme ut vannet av de ferdigkuttede grønnsakene, hvis ikke vil de bare ligge å koke i pannen i stedet for at de blir stekt. Det vil overraske deg hvor mye vann de inneholder hvis du aldri har gjort det før, men det er som sagt et viktig steg i matlagingsprosessen og tar deg bare noen få ekstra minutter.

Ingredienser

400 gr skinn- og benfri torskefilet i fingerstore biter

et sammenpisket egg

havsalt og sort pepper

100 gr finmalt Cornflakes

smør og olje til steking

----

100 gr gulrot

100 gr kålrot

100 gr sellerirot

to spiseskjeer solsikkeolje

en spiseskje smør

en god teskje Mild Madras curry

tomatketchup til servering

ristede burgerbrød eller pita til servering

Vend fiskebitene i egg og deretter i Cornflakes, legg de deretter rett over i varm panne med litt smør og olje. La de få omlag fem minutter på hver side ved middels varme til de er pent gylne og hold de varme på et lite fat i ovnen ved 125 °C.

Skrell og kutt grønnsakene, klem ut vannet så godt du kan og ha de over i en meget varm panne. Tilsett litt olje og spre grønnsakene utover pannen og la de ligge i fred en stund før du begynner å vende på dem. Når de har halvert seg i mengde og pannen er helt tørr smelter du smøret i midten av pannen og tilsetter curryen. La den drese litt i smøret og vend det hele godt sammen før du smaker til med havsalt og vender inn frisk finhakket persille.

Server fisken og grønnsakene i ristede burgerbrød eller pitabrød med litt ketchup til.