Chowder med kokos og kamskjell

Middag

chowder-kokos-kamskjell

En gryte glovarm chowder på bordet smaker på en kald dag. Dette er en oppskrift basert på en klassisk New England chowder men jeg tilpasset ingrediensene noe etter hva som er i sesong og jeg har droppet blåskjellene denne gangen. Dette er en komplett rett som ikke krever noe mer tilbehør enn litt frisk koriander til garnering men en bit brød til er lov om du ønsker noe å sope opp den gode kraften med. Du kan lage kraften ferdig på forhånd men fisken og skalldyrene bør legges i de siste minuttene før servering. Varier gjerne med annen fisk eller skalldyr som du får tak på der du er.

Ingredienser

to spiseskjeer kokosolje eller annen nøytral olje

to sjalottløk i tynne skiver

et stort fedd hvitløk i skiver

fire dl kokosmelk

halvannen dl kokosfløte

tre dl grønnsak- eller fiskekraft

to medium store poteter i centimeter store terninger

250 gr fersk laks i terninger

200 gr rensede kamskjell

seks til åtte rå rensede scampi (økologiske)

150 gr maiskorn

havsalt og sort pepper etter smak

saft og skall av en sitron

en spiseskje fiskesaus (thai)

to finsnittede vårløk og litt frisk koriander til garnering

Forbered poteter og sjømat og ha dette klart.

Finn frem en dyp panne eller en vid gryte og varm oljen. Fres løk og hvitløk mykt og blankt over medium varme. Rør innimellom. hell på kokosmelk, fløte og kraft og kok opp. Pisk det godt sammen og tilsett potetene. La de koke seg møre i omlag ti minutter. Smak til med havsalt og pepper og tilsett fiskesaus.

Legg i fisken sammen med kamskjellene og rekene og la de trekke i sausen i omlag fire til fem minutter. Smak til med frisk sitron og fordel chowderen i dype boller. Garner  med vårløk og koriander før servering.