Chorizo-bolognese med squash-spaghetti

Middag

chorizo-bolognese

Jeg synes at chorizo er en av de mest takknemlige ingrediensene og jobbe med for du får så mye smak helt uten ekstra arbeid. Denne sausen er strengt tatt å strekke bolognese-begrepet noe langt men det er i det minste en velsmakende og fyldig pastasaus med smak av løk og paprika. Cherrytomater på boks har blitt en ingrediens jeg bruker mye mer av etter at jeg oppdaget hvor mye sødme de bidrar med fremfor andre typer tomater. Og man kan bruke de hele året siden de kommer på boks og kan lages lenge i kjøkkenskapet.

Ingredienser

middag for to:

to spiseskjeer vanlig olivenolje om nødvendig (noen typer chorizo var nok fett i seg)

fire små steke-chorizo

to rødløk i tynne skiver

to fedd hvitløk i tynne skiver

havsalt etter smak (husk at pølsene er salte så hver forsiktig)

en spiseskje sherryeddik

en halv teskje røkt søt paprika (pimenton)

en boks (400 gr) cherrytomater

en snau dl vann

frisk finhakket bladpersille

Sett over en stor kjele med kokende vann og finn frem en finmasket sil som passer oppi. Varm en spiseskje av oljen i en dyp panne og tilsett chorizopølsene i biter. Fres de gyllenbrune og ta de ut av pannen. Tilsett resten av oljen og tilsett all løken og hvitløken. La det frese i omlag ti minutter til løken har falt godt sammen og tilsett havsalt, eddik og paprika. Hell over tomatene, skyll ut av boksen med litt vann og tilsett chorizoen. La sausen koke i omlag et kvarters tid, mos tomatene litt nedi sausen med baksiden av en sleiv og rør inn finhakket persille. Smak til med mer havsalt om nødvendig.

Hold sausen varm mens du vasker to squash godt under rennende vann og kutter av topp og bunn på de begge. Bruk et spiral- eller et juliennejern til å kutte fine lange "spaghetti"-strimler. Plasser de i silen, sett på lokk og damp de godt i omlag fire minutter. Rist godt på silen og fordel squash-spaghettien på to dype tallerkener og øs sausen over. Garner med litt ekstra persille og server.