Chings Taipeiwok

Middag

ching-taipei-wok

Her har vi en skikkelig fargerik smaksbombe av en wok som er en blanding av de kinesiske og det taiwanske kjøkken. Som i alle andre wokretter må alt gjøres klart på forhånd og vær ekstra nøye med å skjære opp kyllingen tynt nok for da blir kjøttet saftig og godt. Oppskriften kommer fra serien Chings Kitchen.

Ingredienser

noen få spiseskjeer peanøtt- eller solsikkeolje til steking

tre kyllingfileter i meget tynne strimler

100 gr hele små sukkererter

en liten grønn paprika

en liten gul paprika

en liten rød paprika

en rødløk

tre røde eller hvite reddiker i båter

en teskje knust chili

250 gr kokte chow-mein nudler eller eggnudler

en finsnittet vårløk

——

garnering:

en halv dl knuste peanøtter

en liten teskje knuste chiliflak

——

Taipeisaus:

to spiseskjeer østerssaus

to spiseskjeer lys soyasaus

to spiseskjeer thai fiskesaus (nam plah)

to drøye spiseskjeer lys brunt sukker

en teskje hvite sesamfrø

Pisk sammen alle ingrediensene til sausen og sett den  til side. Forbered alle grønnsakene, behold sukkerertene hele men skyll de godt. Rens og skjær opp paprikaen i fine strimler, løken i tynne skiver og kok nudlene etter anvisning på pakken. Finakk vårløken og knus sammen chiliflak og peanøtter i en morter.

Skjær opp kyllingen i tynne strimler og hell to spiseskjeer solsikkeolje i woken. Begynn med å steke kyllingen når woken ryker lett. Stek kjøttet i flere omganger så ikke varmen i woken synker og legg kyllingen på en tallerken etterhvert som den blir ferdig.

Om nødvendig tilsett litt mer olje og tipp i løk og reddiker. La det falle sammen og bli lett brunt, tilsett all paprikaen og når den har myknet litt tilsetter du kyllingen tilbake i woken sammen med chilien, rørestek videre i noen minutter. Hell over sausen og la den koke opp. Tilsett nudlene og bruk to gafler til å vende de inn i grønnsakene og kjøttet så alt blir dekket av et tynt lag med saus.

Dryss på hakket vårløk rett før servering og la hver og en forsyne seg selv med knuste peanøtter og chiliflak.